עוגת שמרים

עוגת-שמרים

1. להכנת הבצק: שופכים לקערה גדולה 4 כוסות קמח, 1 1/2 כפות שמרים יבשים, 1 1/4 כוסות מים פושרים ו – 1/2 כוס סוכר. מתחילים ללוש, לקראת סוף הלישה מוסיפים 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש היטב לקבלת עיסה אחידה ורכה.

2. מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ- 1/2 שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. על משטח מקומח היטב, מרדדים כל כדור לעלה דק.

4.  מכינים מלית: (כמות לכדור אחד) 1/2 כוס שמן, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קקאו ומורחים על העלה.

5. מגלגלים את העלה לנקניק ארוך, חותכים רצועות באורך 6 סמ' ומניחים בתבנית כשהן "עומדות" אחת ליד השניה (החלק הפתוח למעלה).

6. אופים בחום של 170* עד שהעוגה משחימה לגמריי.

לחצו כאן להורדת המתכון »