מתכון לעוגת שיש

עוגה-שחורה-לבנה

בקערה רחבה מקציפים במהירות 3 חלבונים(הלבן) עם 3/4 כוס סוכר, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה: 3 חלמונים(הצהוב), 1/2 כוס מים, 1/3 כוס שמן, 1 כוס קמח, 1 אבקת אפיה ו-1 סוכר וניל.

שופכים 1/3 מהתערובת לקערה נוספת ומוסיפים: 3 כפות קקאו ו-6 כפות סוכר. שופכים את התערובת הבהירה לתבנית. מעליה יוצקים את התערובת הכהה. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "מערבולות" שחור-לבן לאורך העוגה.

אופים בחום בינוני (175*) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

*פטנט "בזק" לציפוי: כשהעוגה חמה מהתנור-לוקחים קוביית שוקולד מריר גדולה ו-"מחליקים" אותה על פני העוגה, עד שהקובייה נמסה והעוגה מצופה לגמריי!

לחצו כאן להורדת המתכון »