מתכון לחם מקמח מלא

מתכון-לחם-מקמח-למלא

1 כפית מלח

2 כוסות מלח מלא

1 כוס קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

1 כוס גרעינים: גרעיני חמנייה ודלעת, אגוזי מלך, פשתן, שומשום מלא ושיבולת שועל.

1 1/4 כוס מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

בתחתית קערה שמים את המלח, שופכים מעל את הקמח ויוצרים בו גומה לתוכה שופכים את השמרים, הסוכר והמים. מוסיפים את הגרעינים ולשים היטב. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש במרץ.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה  כשהעיסה הכפילה את נפחה – חוזרים ללוש ומניחים שניה (קמח מלא אוהב להתפנק בהרבה לישות והתפחות) כשהעיסה שוב הכפילה את גודלה –

מרדדים את הבצק לעלה ברוחב 25 ס"מ, מורחים אותו בשמן זית ומגלגלים לנקניק,

מניחים בתבנית, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל חופן גרעינים ומניחים להתפחה שלישית. אופים ב 170* עד שמתקבל ככיר לחם שחום ונאה.

מצויין להגשה עם: טחינה, שמן-זית וזיתים.

לחצו כאן להורדת המתכון »